Voormalige halvefinaliste dit jaar wellicht niet op Australian Open want...besmet met corona
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Madison Keys test positief op Covid-19 en moet wellicht Australian Open missen

Voormalige halvefinaliste dit jaar wellicht niet op Australian Open want...besmet met corona
Foto: © photonews

Het is niet de beste dag in tennisland als het op coronagerelateerde berichten aankomt. Nadat al bekend geraakte dat Andy Murray positief testte op Covid-19, komt Madison Keys met hetzelfde nieuws. De Amerikaanse mist waarschijnlijk de Australian Open.

"Ik wil jullie laten weten dat ik spijtig genoeg positief getest heb op Covid-19, vooraleer ik de vlucht naar Australië zou nemen", kondigt Keys het jammerlijke nieuws aan op sociale media. Ze is het nummer 16 van de wereld en voormalig halvefinaliste op de Australian Open.

Dat ze moet passen voor het grandslamtoernooi, wil ze nog niet met zoveel woorden gezegd hebben. Al gaat het wel die richting uit en zijn de voorbereidingstoernooien al helemaal niet haalbaar. "Ik ben heel ontgoocheld dat ik de komende weken niet zal kunnen spelen, nadat ik zo hard gewerkt heb tijdens het tussenseizoen. Ik weet dat Tennis Australia en de tours zoveel moeite gedaan hebben om deze events te laten plaatsvinden."

De gezondheid moet nu wel even op de allereerste plaats komen. "Ik ga thuis in zelfisolatie en zal alle nodige gezondheidsvoorzorgen blijven nemen. Ik kijk er naar uit om volgende maand weer op de tour te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws