Kimmer Coppejans plaatst zich voor de kwartfinales in Turkije na een marathonpartij en een totale ommekeer

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Kimmer Coppejans plaatst zich voor de kwartfinales in Turkije na een marathonpartij en een totale ommekeer
Foto: © photonews

Kimmer Coppejans heeft de kwartfinales in Antalya bereikt. Daarvoor had hij 3 sets en 2,5 uren tennis nodig.

Op het challengertornooi van Antalya in Turkije stond Kimmer Coppejans (ATP 237) in de 2e ronde. Hij speelde tegen de Tsjech Zdenek Kolar (ATP 178). 

Coppejans begon uitstekend aan de partij door meteen door de opslag van Kolar te gaan. Nadien kreeg hij kansen om een dubbele break voorsprong uit te bouwen, maar hij liep tegen een rebreak aan. Kolar ging op het einde van de 1e set nog eens door de opslag van Coppejans en haalde zo de set met 3-6 binnen. 

In de volgende set kon Kolar opnieuw de voorsprong te nemen, maar dan begon Coppejans de partij in handen te nemen. Hij werkte de breakbal weg en begon zelf weer breakkansen af te dwingen. Bij zijn 2e kans lukte het en nadien stoomde hij door naar setwinst: 6-3. 

Zo goed had Coppejans set 2 onder controle, zo desastreus begon de beslissende set voor hem. Na een half uur stond hij 0-5 achter. Coppejans kon nadien toch eens zijn opslagspel behouden en kon zelfs een break ongedaan maken. Zo tankte hij nieuwe energie en hij kwam weer langszij. Uiteindelijk zou een tiebreak over de partij beslissen. Daarin nam Coppejans op het einde afstand: 7-3. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws