Met 4 Belgen op de hoofdtabel in Indian Wells: Ysaline Bonaventure overleeft de kwalificaties

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Met 4 Belgen op de hoofdtabel in Indian Wells: Ysaline Bonaventure overleeft de kwalificaties
Foto: © photonews

Ysaline Bonaventure heeft de hoofdtabel op Indian Wells gehaald. Ze moest in haar laatste kwalificatieduel knokken, maar haalde het in 2 sets.

Via de kwalificaties probeerde Ysaline Bonaventure (WTA 84) de hoofdtabel op Indian Wells te halen. Haar 1e partij had ze al gewonnen en voor de laatste kwalificatieronde moest ze tegen de Duitse Eva Lys (WTA 118). 

Het werd snel duidelijk dat het knokken werd in de partij. Beide speelsters gaven elkaar weinig ruimte. Lys kon toch afstand nemen, maar Bonaventure maakte de break voorsprong ongedaan. Uiteindelijk liep ze zelf uit en haalde ze de 1e set binnen: 6-4. 

Ook in set 2 liep Lys al snel uit. Bonaventure kon terugkomen, maar opnieuw ging Lys door de opslag. De Duitse kon serveren voor de set, maar Bonaventure verhinderde dat en haalde er nog een tiebreak uit. Daarin liep Bonaventure 4-2 uit. Lys kwam terug, maar Bonaventure kon opnieuw uitlopen en maakte het af: 7-4. 

Zo staan er bij de vrouwen 4 Belgen op de hoofdtabel. Elise Mertens, Alison Van Uytvanck en Maryna Zanevska waren al automatisch geplaatst. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws