Ruben Bemelmans strandt op twee punten van winst in tweede ronde Hamburg

Ruben Bemelmans strandt op twee punten van winst in tweede ronde Hamburg
Foto: © photonews

Ruben Bemelmans geraakte in Antwerpen niet door de kwalificaties na eervol verlies tegen Marius Copil, die uiteindelijk de kwartfinales haalde. Op de challenger in Hamburg stond Bemelmans wel op de hoofdtabel. De tweede ronde werd zijn eindstation.

Bemelmans klopte de Australiër John Smith in de eerste ronde. Tegen Elias Ymer was het in set één al een felle strijd waarin beide spelers aan mekaar gewaagd waren. Helemaal aan het eind van die set kon Bemelmans het verschil maken en de tiebreak op zak steken.

GEEN BELONING VOOR COMEBACK

In het begin van de tweede set nam Ymer meteen afstand. De Zweed liep 4-0 uit. Toch wilde Bemelmans niet opgeven. Beetje bij beetje knabbelde hij aan zijn achterstand en hij sleepte er zelfs een nieuwe tiebreak uit. Bij 5-5 was de Belg op twee punten van winst, maar Ymer forceerde alsnog een derde en beslissende set.

Dat was uiteraard wel een mentale tik. Het was moeilijk om daar van te herstellen. Ymer realiseerde bij 1-1 de vroege break en gaf de voorsprong nadien niet meer uit handen. De Scandinaviër schakelde Bemelmans uit met 6-7 (5/7), 7-6 (7/5) en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws