Novak Djokovic breidt straffe voorsprong verder uit, belangrijke week voor David Goffin

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Novak Djokovic breidt straffe voorsprong verder uit, belangrijke week voor David Goffin
Foto: © photonews

Het zal nog een tijdje duren voor er iemand Novak Djokovic onttroont op de ATP-ranking. Dankzij zijn eindzege in Madrid is de Serviër nog wat steviger leider. David Goffin blijft dan weer 23e.

Djokovic telt na Madrid meer dan 4.000 punten bonus op eerste achtervolger Rafael Nadal. Roger Federer vervolledigt de top drie. Dominic Thiem komt dan weer op de 4e plek te staan en doet haasje over met titelverdediger Alexander Zverev. Ook de jonge Griek Stefanos Tsitsipas doet een uitstekende zaak en springt dankzij zijn finaleplek van de 9e naar de 7e plek. Het is de hoogste ranking ooit voor Tsitsipas. 

Belangrijke week voor Goffin

David Goffin blijft dan weer de nummer 23 van de wereld, ondanks zijn vroege uitschakeling in Madrid. Goffin had gelukkig ook niet te veel punten te verdedigen na vorig jaar. Dat is deze week anders in Rome, maar de Luikenaar vorig jaar de kwartfinales bereikte. 

Dat nog eens overdoen, wordt een moeilijke klus. In de eerste ronde neemt Goffin het op tegen Stan Wawrinka, daarna wacht mogelijk een treffen met Juan Martin del Potro (ATP 9).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws