Alison Van Uytvanck en Kirsten Flipkens zij aan zij naar kwartfinales dubbelspel

Alison Van Uytvanck en Kirsten Flipkens zij aan zij naar kwartfinales dubbelspel

In het enkelspel schakelde Alison Van Uytvanck nota bene Kirsten Flipkens uit, maar in het dubbelspel in Sint-Petersburg spelen ze zij aan zij. Tegen de Russische Sizikova en de Poolse Kania werd het een harde dobber, maar de Belgische meisjes wonnen wel.

Exact twee uur hielden de twee dubbelduo's mekaar bezig in Rusland. Een eerste kloofje kwam er al in het midden van de eerste set, toen Van Uytvanck en Flipkens het beslissende punt van het zesde spel wonnen. Nadien namen de twee teams nog eens de opslag van de ander af. Zo stond het Belgische duo nog altijd een break voor en won het set één met 6-3.

Sizikova en Kania bleven niet bij de pakken zitten en wonnen de volgende twee spelletjes. Van Uytvanck en Fliipkens reageerden meteen en kwamen onmiddellijk langszij. Bij een 3-5-achterstand zag het weer even minder uit, maar opnieuw fietsten ze de achterstand dicht. Een volgende break goedmaken lukte echter niet meer.

EERSTE DUBBELZEGE VOOR VAN UYTVANCK

Het werd 5-7 voor de Russisch-Poolse combinatie en zo kwam er een super tiebreak aan te pas. Daarin stonden onze landgenotes er wel. Van 1-1 gingen ze naar 4-1. Het werd hierna nog wel spannend. Van Uytvanck en Flipkens hielden hun tegenstandsters evenwel op afstand en wonnen de beslissende set zo met 10-7. Voor Van Uytvanck de eerste zege in het dubbel in 2019.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws