Zijn palmares nog wat meer opgesmukt: derde triomf voor Joachim Gérard op de Masters!
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Joachim Gérard vloert nummer één van de wereld in Masters-finale

Zijn palmares nog wat meer opgesmukt: derde triomf voor Joachim Gérard op de Masters!

De opdracht waar Joachim Gérard voor stond was niet min. Onze landgenoot moest het in de finale van de Masters rolstoeltennis opnemen tegen de Japanner Shingo Kunieda, het nummer één van de wereld. Toch toonde Gérard zich sterker en kroonde hij zich voor de derde keer tot Masters-kampioen.

Gérard had het officieuze WK in 2015 en 2016 al op zijn naam geschreven. In de finale van deze editie ging de Brusselaar als een raket van start. Zijn Japanse opponent wist niet wat hem overkwam. In geen tijd stond het 6-1 en had Gérard de eerste set op zak.

TIEBREAK VERLOREN

Nadien groeide het niveau van de beide spelers meer naar mekaar toe en was de spanning wel verzekerd. In die mate dat de tweede set beslist moest worden door een tiebreak. Die verloor Gérard met 3-7, waardoor er een derde set aan te pas moest komen.

Het setverlies was ongetwijfeld een harde klap voor Gérard, maar hij wilde de partij niet helemaal laten kantelen en knoopte opnieuw aan met zijn betere tennis. De beloning was navenant: met 6-1, 6-7 (3/7) en 6-3 zette hij Kunieda opzij in de Masters-finale.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws