Belgische nummer één Elise Mertens: "Je moet al rond de 50ste plek staan om een serieus bedrag over te houden aan dit leven"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

Elise Mertens zal zeker geen zotte kosten doen

Belgische nummer één Elise Mertens: "Je moet al rond de 50ste plek staan om een serieus bedrag over te houden aan dit leven"
Foto: © photonews

Elise Mertens heeft een boerenjaar achter de rug in 2018 en dat leverde natuurlijk ook de nodige centjes op. Maar de Limburgse blijft met beide voeten op de grond en zal zeker geen zotte kosten doen.

Het leven van een tennisser oogt rooskleurig, maar dat is het zeker niet. "Je moet al rond de 50ste plek staan om een serieus bedrag over te houden aan dit leven", vertelt Mertens in Het Nieuwsblad. "Nummer 120 verdient niet genoeg om een coach en/of een trainer mee te nemen. Toen ik rond die plek stond, heb ik toernooien gespeeld waaraan ik nog geen 400 euro overhield."

"En met dat bedrag moest ik mijn volgende reis betalen. En een coach, en eten", zegt de Limburgse uit Hamont-Achel. "Vanaf mijn 13de tot mijn 21ste ben ik verlieslatend geweest. Al die jaren overstegen de kosten in ruime mate de opbrengsten."

"Een Ferrari is voor mij weggegooid geld"

Vanaf vorig seizoen liep het pas echt goed. "Pas in 2017 ben ik echt beginnen te verdienen, hoewel ik dan al in de top 30 eindigde. Maar dat was nog geen fortuin, hoor. Pas vanaf dit seizoen is de balans in de juiste richting overgeheld. Dan kan ik mijn ouders alleen maar ongelofelijk dankbaar zijn voor al hun opofferingen. Alleen al uit respect voor hun inspanningen ga ik nu niet gek doen met mijn geld. Ze zouden daar trouwens echt wel een rem op zetten."

Mertens koopt bovendien ook geen 'zotte' dingen. "Een jurkje, veel verder kom ik niet kom ik niet. Een Ferrari is voor mij weggegooid geld. Ik trakteer mijn ouders wel eens op een weekendje, maar echt zot kan je dat toch niet noemen? Zoals gezegd, ik ben een eenvoudig meisje uit Limburg", besluit Mertens. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws