Dan toch geen volledige anticlimax voor het thuisland: Davis Cup-finale is nog spannend
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Frankrijk wint het dubbelspel en houdt zo Davis Cup-finale spannend

Dan toch geen volledige anticlimax voor het thuisland: Davis Cup-finale is nog spannend

De titelverdediger geniet het thuisvoordeel in de finale van de Davis Cup tegen Kroatië, maar veel plezier hebben de Fransen er nog niet aan beleefd. De twee enkelspelen gingen kansloos verloren. Gelukkig kunnen 'les Bleus' nog altijd rekenen op Herbert en Mahut in het dubbel.

Herbert en Mahut zijn wereldklasse in het dubbelspel. Op hun schouders rustte de opdracht om de Franse droom levend te houden. Dat verliep prima in de eerste twee sets. Het scenario was telkens vergelijkbaar: de Kroaten Dodig en Pavic gingen wel een tijdje mee, maar die ene break kwam hen dan toch duur te staan.

Bij een 3-1-voorsprong in de derde set voor het Franse duo leek het pleit beslecht. Niets was echter minder waar: Dodig en Pavic wonnen plots vijf spelletjes op rij. De uitkomst van de dubbelwedstrijd was zo ineens een stuk minder zeker.

PAVIC STELT VERDICT NOG EVEN UIT

Ook set vier was spannend, maar bij 5-4 kregen Herbert en Mahut wel drie matchballen. Pavic veegde ze één voor één wel. De Fransen maakten het dan maar af in de tiebreak. Ze wonnen met 6-4, 6-4, 3-6 en 7-6 (7/3). Kroatië leidt dus wel nog met 1-2 in de ontmoeting.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws