Analyse Letse verrassing sloeg harder dan Andy Murray: wanneer mogen de échte gravelspeelsters nog eens zegevieren op Roland Garros?
Redactie
| 0 reacties
Letse verrassing sloeg harder dan Andy Murray: wanneer mogen de échte gravelspeelsters nog eens zegevieren op Roland Garros?

Jelena Ostapenko was toch een zeer verrassende winnares van Roland Garros. De Letse, die haar 20e verjaardag vierde tijdens de tweede grandslam van het seizoen, heeft de trend van de laatste jaren in Parijs verdergezet.

Het laatste decennium is er een opvallende trend op het vrouwentoernooi van Roland Garros. Er kon zelden nog een échte gravelspeelster zegevieren op de gemalen baksteen in Parijs. Als we de naar de winnaressen van de laatste jaren kijken, zien we enkel Francesca Schiavone als rasechte gravelspeelster.

Maar de afgelopen jaren waren de 'hard-hitters' altijd aan het feest in Parijs. Vorig jaar nog, met de Spaanse revelatie Garbine Muguruza. De vier jaren daarvoor werden de eindzeges in Parijs mooi verdeeld tussen Serena Williams en Maria Sharapova.

Harder dan Murray

Die zogenaamde 'hard-hitters' staan er meer om bekend om de rally's kort, maar heel krachtig te houden. Denk maar aan de statistieken van Ostapenko. De Letse van amper 20 sloeg haar ballen gemiddeld harder dan Andy Murray, 's werelds nummer één bij de mannen.

Het werd natuurlijk ook gekenmerkt door het hoge aantal unforced errors. Het is wachten tot er in Parijs nog eens een echte gravelspeelster mag zegevieren.

Winnaressen van Roland Garros van de afgelopen 10 jaar:
2008 - Ana Ivanovic
2009 - Svetlana Kuznetsova
2010 - Francesca Schiavone
2011 - Li Na
2012 - Maria Sharapova
2013 - Serena Williams
2014 - Maria Sharapova
2015 - Serena Williams
2016 - Garbine Muguruza
2017 - Jelena Ostapenko

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws