Fenomenale Nadal blijft ook tegen Wawrinka foutloos en heeft 'La Décima' in Parijs op zak
Redactie
| 8 reacties
Fenomenale Nadal blijft ook tegen Wawrinka foutloos en heeft 'La Décima' in Parijs op zak

Rafael Nadal heeft zich voor de tiende keer tot koning van het gravel gekroond op Roland Garros. Stan Wawrinka probeerde zich kranig te verweren, maar was gewoon niet opgewassen tegen de sterke Nadal.

Nadal en Wawrinka hielden elkaar de eerste 4 spelletjes in evenwicht. Bij 3-2 in het voordeel van Nadal ging de Spanjaard dan toch door de opslag van Wawrinka. Bij 5-2 deed Nadal dat nog een keer en hij pakte de eerste set met 6-2. In de tweede set had Nadal ook al een snelle break te pakken.

Wawrinka probeerde wel, maar het was duidelijk dat er tegen gravelkoning Nadal weinig te doen was. Een gefrustreerde Wawrinka smeet zijn racket kapot, kreeg een warning, en moest ook de tweede set (6-3) aan de man uit Mallorca laten. In die tweede set zorgde Nadal al voor hét punt van de match.

Zelfde verhaal in set 3 als in set 2. Opnieuw een vroege break voor Nadal, die meer dan ooit op weg was naar een 10e triomf in Parijs. Wawrinka won nog één spelletje en voor de rest was het al Nadal wat de klok sloeg. De Spanjaard pakte de ook de derde set en heeft zo zijn felbegeerde 'La Décima' beet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws