"Djokovic vocht met zichzelf. Hij zal weer met zijn voeten op planeet aarde staan nu"
Redactie
| 0 reacties

Mats Wilander zag een erg zwakke Novak Djokovic tijdens kwartfinale op Roland Garros

"Djokovic vocht met zichzelf. Hij zal weer met zijn voeten op planeet aarde staan nu"

Novak Djokovic is niet aan zijn beste periode bezig. De voormalige nummer één van de wereld kon dit seizoen nog geen toernooi winnen en werd in zijn kwartfinale van Roland Garros kansloos uitgeschakeld door Dominic Thiem.

Mats Wilander, voormalige nummer één van de wereld, besprak de wedstrijd van Djokovic. "Het was vreemd. Hij vocht met zichzelf en maakte niet de juiste keuzes op de baan", aldus Wilander. "Hij moest over alles nadenken en speelde niet op gevoel. Djokovic zag er oncomfortabel uit. Hij leek echt niet te weten van welk hout pijlen te maken."

"Hij zakt naar plaats drie op de ranglijst en is al zijn grandslams kwijt. Dat is plots een heel normaal leven voor iemand als Djokovic. Hij zal weer met zijn voeten op planeet aarde staan nu. En hij is toch een hele tijd ergens anders geweest. Hij is de voorbije zeven of acht jaar nog nooit zo ver verwijderd geweest van zijn beste niveau."

'Geen keuzes van het hart'

Al is het niet onlogisch volgens Wilander dat hij een minder moment kent. "Het is normaal dat er een punt komt in je carrière dat het plots iets minder loopt. Dat gebeurt bijna bij alle spelers. Hij moet nu veel nadenken. Hij weet dat er iets niet klopt. De keuzes die hij nu maakt, zijn geen keuzes van het hart. Dat was vroeger wel zo. Hij is zoekende", citeert Sporza de Zweed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws