20-jarige Ostapenko viert dubbel feest en is de eerste finaliste op Roland Garros
Redactie
| 0 reacties

Jelena Ostapenko is de eerste finaliste op Roland Garros

20-jarige Ostapenko viert dubbel feest en is de eerste finaliste op Roland Garros

De eerste finaliste bij de vrouwen op Roland Garros is bekend. De Letse Jelena Ostapenko heeft zich na een felbevochten driesetter - met heel wat winners en unforced errors - geplaatst voor de finale van zaterdag.

Opvallend feit: beide speelsters vierden vandaag hun verjaardag. Ostapenko werd 20 jaar oud, de Zwitserse mocht acht kaarsjes meer uitblazen. Bacszinszky begon sterk aan de wedstrijd en brak meteen door de opslag van de Letse. Maar beide vrouwen gaven in de eerste set geregeld hun opslag prijs.

Toen Bacszinszky zich even mistapte, was er een medical time-out nodig. De 28-jarige kon verder met een ingetapete hamstring. Ostapenko mocht bij 6-5 serveren voor de eerste set, maar het werd alsnog een tiebreak. Daarin toonde Ostapenko, de eerste Letse in een halve finale, zich de sterkste.

Breaks

Bacsinszky begon opnieuw sterk aan de tweede set, maar Ostapenko keerde terug. Bij 3-3 forceerde de Zwitserse opnieuw een break, ze pakte de tweede set met 6-3. In de derde set was het de Letse die deze keer meteen door de opslag ging.

Ze hield die break vol en Bacsinszky moest bij 5-3 serveren om in de wedstrijd te blijven. Ostapenko kreeg twee matchballen. De eerste redde de Zwitserse nog, maar met een rake winner plaatste Ostapenko zich voor de finale in Parijs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws