Nadal op weg naar 10e triomf, maar vrouwentoernooi kan om déze reden wel eens een verrassing opleveren

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nadal op weg naar 10e triomf, maar vrouwentoernooi kan om déze reden wel eens een verrassing opleveren

Het vrouwentoernooi op Roland Garros is toch al serieus onthoofd. In de eerste week waren er al verrassende uitschakelingen. Een verrassende naam zou dan ook wel eens kunnen zegevieren in Parijs.

Toegegeven, bij de mannen is de spanning veel minder groot. Niets of niemand lijkt Rafael Nadal van een tiende eindzege te kunnen houden. Al is de concurrentie met Novak Djokovic en Andy Murray natuurlijk nog steeds groot. Bij de vrouwen gaat het er echter een pak spannender aan toe.

Geen Serena Williams in Parijs, de Amerikaanse is zwanger en heeft afgezegd voor de rest van het tennisjaar 2017. Maar in de eerste week gebeurden ook enkele verrassende uitschakelingen. Zo overleefde 's werelds nummer één Angelique Kerber de eerste ronde niet. De Duitse is bezig aan een erg matig seizoen.

En zondag werd titelverdedigster Garbine Muguruza uitgeschakeld. De Spaanse was er het hart van in en barstte tijdens de persconferentie uit in tranen. 'Kiki', ofwel Kristina Mladenovic, was de boosdoener van dienst. De Française heeft het thuispubliek achter zich en kan misschien wel eens voor dé verrassing zorgen.

Het is al van 2000 geleden dat er met Mary Pierce nog eens een thuisspeelster mocht juichen op Roland Garros. Welke dames zijn er nog in het toernooi? Simona Halep, het derde reekshoofd. Zij maakte indruk door de Spaanse Suarez slechts twee spelletjes te gunnen.

Halep en Pliskova hoogst genoteerd

Bovendien is ze tot dusver de enige die haar vierde ronde na een tweesetter doorstond. Het valt op: veel bekende namen hebben drie sets nodig om zich te kwalificeren voor een volgende ronde. Dat zou het wel eens extreem spannend kunnen maken met de halve finales in zicht.

Met ook Wozniacki en Svitolina zijn er nog enkele (ex-)toppers in Parijs. Ook tweede reekshoofd Karolina Pliskova moet zich nog kwalificeren voor de kwartfinales, maar de Paraguayaanse Cepede mag in principe geen probleem vormen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws