Strijdvaardige Van Uytvanck snoept nummer 10 van de wereld een set af, maar moet Roland Garros met opgeheven hoofd verlaten
Redactie
| 0 reacties

Strijdvaardige Van Uytvanck niet naar de derde ronde op Roland Garros

Strijdvaardige Van Uytvanck snoept nummer 10 van de wereld een set af, maar moet Roland Garros met opgeheven hoofd verlaten

Alison Van Uytvanck is er niet in geslaagd om de derde ronde te bereiken op Roland Garros. De Grimbergse won de eerste set tegen Agnieszka Radwanska, maar ging kansloos onderuit in de twee volgende sets.

Van Uytvanck kreeg met Agnieszka Radwanska (WTA 10) een echte topspeelster tegenover haar. Maar de Grimbergse stond na haar drie kwalificatiematchen en winst in de eerste ronde met heel wat vertrouwen te tennissen. Van Uytvanck nam het heft in handen en mocht bij 5-4 in de eerste set zowaar serveren voor de set.

Maar de Poolse vocht terug en zette de 5-5 op het scorebord. Een tiebreak moest even later voor winst over de eerste set bepalen. Daarin had onze landgenote al snel een mini-break te pakken. Bij 6-3 kreeg ze drie setpunten, het eerste was meteen het goede en ze maakte het af met een smash.

Moeilijke tweede set

In de tweede set kreeg Van Uytvanck het veel moeilijker. Radwanska ging twee keer door de opslag van onze landgenote en hing met 6-2 de bordjes in evenwicht. Ook in de derde set keek Van Uytvanck al tegen een vroege break aan.

Radwanska liep uit naar een 5-3 voorsprong. Van Uytvanck moest serveren om in de set te blijven, maar de Poolse kreeg bij 30-40 een eerste wedstrijdbal. Radwanska verzilverde het punt en mag zo ten koste van een strijdvaardige Van Uytvanck naar de derde ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws