Goffin krijgt in derde ronde gravelspecialist tegenover zich en doet zijn plannetje uit de doeken
Redactie
| 0 reacties

David Goffin op zijn hoede maar vooral vol vertrouwen voor duel tegen Horacio Zeballos

Goffin krijgt in derde ronde gravelspecialist tegenover zich en doet zijn plannetje uit de doeken
Foto: © photonews

Van een vlekkeloze prestatie kon je niet spreken, want David Goffin verloor zowaar een set in zijn tweede ronde. Al leek het vooral bij concentratieverlies te liggen. Maar Goffin staat wel in de derde ronde van Roland Garros, daar krijgt hij Horacio Zeballos tegenover zich.

"Ik maakte het mezelf even moeilijk", opent Goffin. "Maar toen ik weer een versnelling hoger schakelde, rendeerde dat meteen. Die eerste twee wedstrijden zijn een goede start van mijn tornooi, met slechts één setverlies. Ik voel me mentaal goed, ik voel me fysiek goed. Ik ben kalm, sereen, lucide. So far, so good."

"Tegen een linkshandige die goed serveert en met een zuivere backhand is het niet makkelijk"

In de derde ronde wacht de Argentijn Horacio Zeballos, een fervent gravelspeler. Zeballos was in zijn tweede ronde te sterk voor het Kroatische opslagkanon Ivo Karlovic. "Hij speelt met veel vertrouwen. Tegen een linkshandige die goed serveert en met een zuivere backhand is het niet makkelijk", weet onze landgenoot.

De cijfers spreken nochtans in het voordeel van Goffin, want in hun twee ontmoetingen op gravel trok Goffin even veel keer aan het langste eind. "Ik zal hem vooral moeten laten lopen. Als hij tijd krijgt, is hij zeer gevaarlijk", besluit hij in HNB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws