Elise Mertens en Française niet opgewassen tegen eerste reekshoofden op Roland Garros

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Elise Mertens en Française niet opgewassen tegen eerste reekshoofden op Roland Garros

In het enkelspel gaat het Elise Mertens voor de wind, maar in het dubbelspel is de jonge Limburgse niet verder geraakt dan de eerste ronde. Eerste reekshoofden Bethanie Mattek-Sands en Lucia Safarova bleken méér dan een maatje te groot.

Elise Mertens nam in Parijs aan de zijde van thuisspeelster Alizé Cornet ook deel aan het dubbelspel. Maar de eerste ronde is het eindstation geworden voor het Belgisch-Franse duo. Mertens en Cornet kregen een pak rammel van de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands en de Tsjechische Lucie Safarova.

Beide speelsters vormen nota bene het eerste reekshoofd in de Franse hoofdstad en maakte met 6-1 en 6-2 korte metten met Mertens en Cornet. Roland Garros is nog niet afgelopen voor onze landgenote, want vrijdag wacht er nog een confrontatie met topspeelster Venus Williams.

Wickmayer en Flipkens wél

Flipkens en Wickmayer stootten wel door naar de tweede ronde van het dubbelspel op Roland Garros. Flipkens en Schiavone spelen tegen Myrtille Georges en Chloé Paquet. Yanina Wickmayer neemt het met thuisspeelster Pauline Parmentier op tegen de Nederlandse Kiki Bertens en de Zweedse Johanna Larsson.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws