Dubbel gevoel bij Van Uytvanck: "Jammer, want dat zijn twee wapens van mij"
Redactie
| 0 reacties

Alison Van Uytvanck mag Roland Garros met opgeheven hoofd verlaten

Dubbel gevoel bij Van Uytvanck: "Jammer, want dat zijn twee wapens van mij"

Alison Van Uytvanck snoepte nummer tien van de wereld Agnieszka Radwanska een set af, maar het was niet genoeg om door te stoten naar de derde ronde. Ze mag al bij al tevreden terugblikken op haar deelname in Parijs.

Al bij al was er toch teleurstelling na het verlies tegen de Poolse. "Je bent altijd ontgoocheld dan. Ik won die eerste set, dus ik had het geloof dat ik kon winnen", legt ze uit bij Sporza. "Maar zij begon dan sterker te spelen. Dat maakte het echt wel moeilijk. Het is een teleurstelling, maar ik moet het zeker positief bekijken."

Vanaf de tweede set ging Radwanska een niveau hoger spelen. "Ze gaf me niks. Ik serveerde niet zo goed en mijn dropshots waren er niet. Jammer, want dat zijn toch zijn twee wapens van mij.. Zij was natuurlijk frisser ook dan ik, maar daardoor heb ik niet verloren. Je moet de punten echt zelf gaan maken, want er komt bijna geen einde aan een punt."

Op naar Wimbledon

Nu is het uitkijken naar de rest van het jaar, zeker nu de top 100 opnieuw in zicht is. "We hebben er lang aan gewerkt. Maar dit geeft me wel vertrouwen. Ik hoop dat ik zo ver mogelijk kan geraken op Wimbledon. Op het einde van het jaar zien we wel waar ik eindig", besluit Van Uytvanck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws