Belgische balans op Roland Garros: 'Ali' is back, Mertens verrast en Goffin op schema
Redactie
| 0 reacties
Belgische balans op Roland Garros: 'Ali' is back, Mertens verrast en Goffin op schema

Met 7 Belgen stonden ze op de hoofdtabel van Roland Garros. Drie mannen en vier vrouwen. We zijn halverwege de eerste week en dus is het voor onze redactie tijd om de (voorlopige) balans op te maken.

Laten we beginnen bij de vrouwen. Daar is de balans overwegend positief. Enkel Yanina Wickmayer, die nog niet zo lang fit was na een blessure, overleefde de eerste ronde niet. Kirsten Flipkens deed dat een beetje verrassend wel op haar niet-favoriete ondergrond, maar botste in de tweede ronde op een erg sterke Samantha Stosur.

Mertens en Van Uytvanck verrassen

Elise Mertens en Alison Van Uytvanck lieten nog een nog positievere indruk achter. En voor Mertens is het verhaal zelfs nog niet afgelopen. In de eerste ronde schakelde ze reekshoofd Gavrilova uit, in de derde ronde wacht er vrijdag een klepper met Venus Williams. Is een verrassing mogelijk?

Alison Van Uytvanck toonde op Roland Garros dan weer dat ze opnieuw de oude is. Na haar drie kwalificatiewedstrijden bereikte ze de hoofdtabel, ook de tweede ronde was een feit. Daarin moest ze echter het onderspit delven tegen Radwanska, de nummer 10 van de wereld. Maar de Vlaams-Brabantse is helemaal terug, zoveel is duidelijk.

Goffin (bijna) foutloos

Bij de mannen is David Goffin - het mag niet echt een verrassing zijn - nog steeds in de running voor de tweede week in Parijs. Enkel een momentje van concentratieverlies in zijn tweede ronde maakte het even moeilijk. Maar al bij al staat de Luikenaar erg vlot in de derde ronde.

De overige twee mannen werden in de eerste ronde uitgeschakeld. Arthur De Greef verweerde zich kranig en snoepte zelfs een set af tegen reekshoofd Richard Gasquet, maar ging toch onderuit. Steve Darcis onderging hetzelfde lot, al speelde hij met Milos Raonic wel tegen de nummer 6 van de wereld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws