Emotionele Van Uytvanck: "Ik heb heel veel twijfels moeten overwinnen"
Redactie
| 1 reacties

Alison Van Uytvanck dolblij met kwalificatie voor hoofdtabel Roland Garros

Emotionele Van Uytvanck: "Ik heb heel veel twijfels moeten overwinnen"

Voor Alison Van Uytvanck was de kwalificatie voor de hoofdtabel op Roland Garros welgekomen na een jaar vol blessureleed. 'Ali' was dan ook verheugd dat ze er opnieuw bij mag zijn in Parijs, twee jaar na haar kwartfinale op Roland Garros.

"Dit betekent heel veel voor mij", aldus de Grimbergse bij Sporza. "Vorig jaar kon ik door een blessure niet meedoen. Om het toernooi op televisie te moeten volgen was pijnlijk. Zeker omdat ik het een jaar eerder zo goed had gedaan. Nu heb ik bewezen dat ik me ook door de kwalificaties kan sleuren."

'Alles in zijn plooi'

Al was het de laatste maanden niet erg eenvoudig voor Van Uytvanck. "Ik heb heel veel twijfels moeten overwinnen. Het was een moeilijk jaar door blessures en een andere coach. Nu valt alles weer in zijn plooi. Dat doet heel veel plezier. Ik was heel gedreven voor deze match. Ik moest de kansen die ik kreeg, grijpen en ik denk wel dat ik dat gedaan heb."

Het is nog niet bekend tegen wie Van Uytvanck het zal opnemen in de eerste ronde. "Ik weet nog niet wie ik kan loten, maar ik denk dat ik eerst moet genieten van dit en alles eens moet laten bezinken. Ik ben echt blij", besluit ze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws