Andy Murray pakt net als vier jaar geleden in Londen goud op de Spelen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Andy Murray pakt net als vier jaar geleden in Londen goud op de Spelen

Andy Murray heeft zijn favorietenrol in de olympische finale waargemaakt en heeft voor de tweede Spelen op rij het goud veroverd. In de finale was de Schot te sterk voor Juan Martin Del Potro.

Andy Murray kreeg in de finale Juan Martin Del Potro over zich. De Argentijn is helemaal teruggezakt op de wereldranglijst, maar won in 2009 nog de US Open. In Rio liet hij van zich spreken door in de eerste ronde en de halve finale respectievelijk Novak Djokovic en Rafael Nadal uit te schakelen.

In de eerste set liep Murray al snel uit, maar Del Potro kwam terug tot 5-5. Daarna brak Murray door de service van de Argentijn en nam hij de eerste set voor zijn rekening. In de tweede set vocht Del Potro terug en hing hij de bordjes in evenwicht qua sets, 4-6.

Tweede goud op rij

De derde set ging ook simpel naar Murrray (6-2). De vierde set begon met een break veelbelovend voor Del Potro, maar Murray herstelde zich snel en ging op en over de Argentijn, 7-5. Murray volgt zichzelf op na goud in Londen, Del Potro pakt na brons in 2012 nu dus het zilver en lijkt helemaal terug te zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws