Goffin wint met overtuiging: "Dat was de sleutel van deze wedstrijd"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Goffin wint met overtuiging: "Dat was de sleutel van deze wedstrijd"

David Goffin moest weinig energie verspillen in de eerste ronde en kwalificeerde zich bij aanwezigheid van koning Filip voor de tweede ronde. "Ik ben blij dat de kop er af is", klinkt het bij onze landgenoot.

"Ik heb een goede en solide wedstrijd gespeeld. Het is nooit makkelijk om aan een toernooi als de Spelen te beginnen, dus ik ben blij dat de kop eraf is", opent David Goffin bij Sporza. "Bij mijn breakpunten heb ik sterk geretourneerd. Dat was de sleutel van deze wedstrijd. Maar de tweede ronde tegen Sela wordt een moeilijke wedstrijd."

Royale ontvangst

"Hij zit in een goede periode en ik zal geconcentreerd moeten tennissen om hem te verslaan", aldus Goffin, die op de steun van de koning mocht rekenen. "Het is heel aangenaam om de koning aan mijn zijde te hebben. Na de match heb ik hem even gesproken. Hij feliciteerde me, maar moest snel vertrekken."

Het is voor de Luikenaar zijn tweede deelname aan de Olympische Spelen, na Londen in 2012. "Er hangt een aparte sfeer en er komt een ander publiek naar de matchen kijken, maar ik voel me hier goed. Zowel op het terrein als in het dorp verloopt alles prima", besluit Goffin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws