Voorbeschouwing: Goffin moet voorbij Nadal op weg naar edelmetaal en geen finale Williams-zussen
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 3 reacties
Voorbeschouwing: Goffin moet voorbij Nadal op weg naar edelmetaal en geen finale Williams-zussen

Flink wat afzeggingen al in het tennis voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. En dus stijgen de kansen van David Goffin op eremetaal. Maar wie zijn de grote kanshebbers?

Federer, Wawrinka, Raonic, Berdych en Thiem zegden af, waardoor David Goffin achtste reekshoofd werd op de Olympische Spelen. Als je dan in de eventuele kwartfinales mag kiezen, dan lijkt Nadal een betere keuze dan Djokovic of Murray.

Het is namelijk allerminst gezegd of Nadal het enkelspel, dubbelspel én gemengd dubbel wel zal goed verteren. Een pijnlijke pols noopte hem zelfs bijna tot een annulatie van de Olympische droom.

Goffin krijgt een droomparcours op weg naar de top-8. Eerst Sam Groth verslaan, daarna vermoedelijk tegen Sela ook niet meteen de grootste tegenstander ontmoeten en bij de laatste 16 normaliter tegen Cuevas.

Puur wiskundig gezien zijn de halve finales Djokovic - Nadal en Nishikori - Murray, al zien we Goffin en Monfils misschien wel voor een stunt zorgen. En dan een epische strijd om brons tegen Monfils, deze keer met winnend resultaat?

Bij de vrouwen dan? Daar is Serena Williams vermoedelijk lichtjes ontgoocheld dat ze haar zus al in de halve finales kan tegenkomen en niet in de finale. Toch gaan ze voluit op zoek naar nieuwe medailles. Radwanska en Kerber mikken ook op minstens zilver.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws