Padl girls nipt, maar eervol onderuit tegen Anderlechtsupporters op Wintercup 2021

Padl girls nipt, maar eervol onderuit tegen Anderlechtsupporters op Wintercup 2021
Foto: © AVL

In Qatar stond afgelopen week het WK Padel voor landenteams op het programma. Maar ook in België wint de sport steeds meer aan populariteit.

Een wintertoernooi in Wetteren heeft 121 duo's gevonden in zes verschillende reeksen om elkaar de komende weken en maanden te bekampen, om de populariteit maar even te schetsen. Ook in Lede is er een Wintercup gaande, waar met argusogen naar gekeken wordt.

En ook daar tekenden we onlangs een keertje present. We zagen er de Padl girls het opnemen tegen de Mauvekes in een eerste groepsduel in poule B van de vrouwenreeks. En dat werd een zeer spannend duel.

Anderlecht kampioen?

De eerste set ging na een langbevochten set en heel wat aanwijzingen van de gelegenheidscoaches met 8-6 naar de Padl girls (nog steeds het onnavolgbare duo De Sutter - Martens, eerder ook al actief in Burst), in set twee kwam de ontnuchtering: 4-6.

In Lede betekent dat in deze Wintercup Kenta 2021 meteen een supertiebreak, waarin de Mauvekes het met 6-10 zouden gaan halen. Het zorgde voor een vreugdeuitbarsting alsof Anderlecht dan toch nog eens kampioen werd in de Jupiler Pro League.

Derde helft?

De Padl girls betaalden het leergeld, al maakten ze in se wel de mooiste punten van de avond. Ook de derde helft (of vierde set of supersupertiebreak zo u wil) werd uiteindelijk vlotjes gewonnen op Houtem Jaarmarkt.

In wintertijden kan je warmte vinden op de meest gekke plekken, maar tussen koeien of in de rups zit je in se nooit verkeerd. Levenslessen, smoutebollen en genialiteit? Daar kom je al eens een winter mee door. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws