Opinie Kan Elise Mertens de US Open winnen?

Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties
Kan Elise Mertens de US Open winnen?

Elise Mertens staat voor het eerst in haar carrière in de kwartfinale van de US Open. De Belgische is amper 23, dus 'nu of nooit' is het allerminst. Een gouden kans des te meer.

De loting zat wat mee, vertelde Sabine Appelmans eerder vandaag. (lees hier). Zeker waar. Maar dat doet niets af van de verdienste van Elise Mertens, die in vier wedstrijden amper vijftien spelletjes moest inleveren. De weg naar de kwartfinale met een gemiddelde van ongeveer 6-2 6-2 per wedstrijd, dus.

Mertens moet zich vannacht (vanaf 1u Belgische tijd) voorbij de zelfzekere Andreescu (15e reekshoofd) naar een halve finale tegen Bencic (13) of Vekic (23) knokken. Het Canadese toptalent is favoriet, maar Mertens allesbehalve kansloos.

Nog met zes zijn ze op dit moment: de vrouwen die dit jaar de US Open kunnen winnen. Svitolina (5e reekshoofd) en Serena Williams (16e) plaatsten zich al voor de halve finale. In het slechtste geval moet de Belgische zich dus voorbij het 15e en het 13e reekshoofd naar de finale knokken.

Ja, de zesvoudige winnares Serena Williams zit nog in het toernooi. Reekshoofd nummer vijf Svitolina ook. Maar dit is een uitgelezen kans voor de in Leuven geboren Limburgse om voor het eerst in haar carrière de finale van een Grand Slam te halen. En haar ranking eigenlijk voor een heel jaar veilig te stellen.

‘Misschien ging het voorlopig allemaal te gemakkelijk voor Elise’, hoor je links en rechts. Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand het de eerste rondes vreselijk moeilijk heeft, maar groeit in het toernooi en uiteindelijk de eindzege pakt.

De eerste échte test kan meteen het eindstation betekenen voor Mertens. Allemaal waar. Maar je kan het ook positief bekijken. Mertens heeft geen mirakels nodig om in de finale van een Grand Slam te staan.  Nog twee 'gewoon' goede wedstrijden kunnen volstaan.

In de finale wacht dan de bijna 38-jarige Williams (die haar laatste drie finales verloor op een Grand Slam) of Svitolina  (die zich op deze US Open pas voor de tweede keer voor de halve finale plaatste). 

Op dit moment is de enige vraag niet of Mertens zich kan plaatsen voor de halve finale. Zelfs niet of ze zich kan plaatsen voor de finale. Maar de vraag die elke Belgische tennisliefhebber zich op dit moment mág stellen is: kan Elise Mertens de US Open winnen?

De vraag stellen is ze beantwoorden. Langs de ene kant is de kans nog altijd klein. Langs de andere is ze nog nooit zo groot geweest. Hoe schatten jullie de kansen van Elise in? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws