Yanina Wickmayer moet in de finale in Frankrijk net het hoofd buigen

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Yanina Wickmayer moet in de finale in Frankrijk net het hoofd buigen
Foto: © photonews

Yanina Wickmayer heeft net niet het ITF-tornooi van Mâcon op haar naam kunnen schrijven. In de beslissende set was een late break fataal.

Zonder setverlies was Yanina Wickmayer in de finale van het ITF-tornooi van Mâcon geraakt. Daarin speelde ze tegen de Franse thuisspeelster Jessika Ponchet. 

Ponchet speelde ook al de hele week sterk en nam in de finale ook de beste start. Ze liep meteen een break uit. Wickmayer probeerde weer langszij te komen en kreeg zelf een breakkans, maar Ponchet hield het hoofd koel en won de 1e set met 3-6. 

In de volgende set nam Wickmayer het voortouw. Ze nam een break voorsprong en liet de Française niet in het stuk voorkomen. Zo won Wickmayer de set met 6-2. 

Ponchet pakte in set 3 meteen een dubbele break voorsprong. Wickmayer gaf zich niet gewonnen en sloeg terug. Ze kwam terug tot 4-4, maar daarna kwam een koude douche voor haar. Ponchet won een blanco opslagspel op de service van Wickmayer en zo stond Wickmayer weer in het krijt. Maar ze toonde opnieuw veerkracht en dwong 2 breakkansen af. Ponchet werkte die allemaal weg en met 3-6, 6-2 en 4-6 het tornooi op haar naam. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws