Kimmer Coppejans overleeft de kwalificaties van de Australian Open niet

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Kimmer Coppejans overleeft de kwalificaties van de Australian Open niet
Foto: © photonews

Kimmer Coppejans heeft de kwalificaties van de Australian Open niet overleefd. Hij verloor al in de 1e kwalificatieronde.

Via de kwalificaties probeerde Kimmer Coppejans zich voor de Australian Open te plaatsen. In de 1e kwalificatieronde moest hij tegen thuisspeler Tristan Schoolkate. 

Coppejans staat meer dan 100 plaatsen hoger op de ATP-ranking en toonde dat meteen. Hij liep 1-3 uit, maar Schoolkate kwam terug. Er kwam een tiebreak en daarin was Coppejans net dat tikkeltje beter. Hij won de set met 6(7)-7. 

In set 2 moest Coppejans al snel een achterstand goedmaken. Hij deed dat en nadien kwamen er geen breakkansen meer. Tot Schookate opeens een nieuwe kans kreeg. Hij pakte die en serveerde daarna uit: 7-5. 

Schoolkate had de bovenhand en won zijn opslagspellen in set 3 gemakkelijker dan Coppejans. Toch kon Coppejans elke keer zijn opslagspel behouden, maar bij 4-4 kreeg de Australiër 3 breakkansen en hij benutte die meteen.

Zo verloor Coppejans zijn kwalificatiewedstrijd met 6(7)-7, 7-5 en 6-4. Enkel Zizou Bergs is van de Belgen nog actief in de kwalificaties van de Australian Open. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws