Juridische zaak ten einde: minnelijke schikking en geen celstraf voor Wickmayer, vader moet terug voor rechter komen

Juridische zaak ten einde: minnelijke schikking en geen celstraf voor Wickmayer, vader moet terug voor rechter komen
Foto: © photonews

Een juridische zaak die Yanina Wickmayer al lang achtervolgt, is ten einde. Zelfs een celstraf riskeerde de tennisster, maar met een minnelijke schikking is er voor haar alvast een einde gekomen aan de problemen.

De Vlaamse kranten Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws meldden de uitkomst van de zaak: Yanina Wickmayer treft een minnelijke schikking voor een bedrag van 6000 euro. De hele zaak draait rond een landhuis van de Wickmayers in Diest, dat in 2012 fors uitgebreid werd ondanks een geweigerde bouwvergunning door Agentschap Natuur & Bos. De RWO kwam de verbouwingen op het spoor.

Dat was het begin van een saga van maar liefst tien jaar, waarbij zowel Yanina als haar vader Marc door een reeks gerechtelijke blunders en procedurefouten meermaals voor de correctionele rechtbank moesten verschijnen. Op één van die zittingen was zelfs sprake van een gevangenisstraf.

PROPORTIONEEL

Zo ver komt het dus uiteindelijk niet door het bereiken van een minnelijke schikking die volgens de rechtbank proportioneel is. Yanina Wickmayer kon deze beslommeringen achter zich laten en zich weer helemaal focussen op het sportieve. Deze week doet ze nog mee aan het ITF-toernooi van Petange in Luxemburg. Haar vader Marc stelt dat hij de minnelijke schikking niet kan betalen en moet nog een keer voor de rechter verschijnen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws