Setje prijsgegeven maar zege wel veiliggesteld: Elise Mertens voorbij Japanse naar halve finales in Monastir

Setje prijsgegeven maar zege wel veiliggesteld: Elise Mertens voorbij Japanse naar halve finales in Monastir
Foto: © photonews

In het Tunesische Monastir kreeg Elise Mertens een Japanse opponente tegenover zich. De halve finales bereiken lukte voor onze landgenote, weliswaar na een driesetter.

Mertens begon aan haar kwartfinale als grote favoriete en die waardeverhoudingen werden ook waar op het terrein. Liefst elf van de eerste veertien punten gingen naar de Belgische. Enkel bij 3-0 kwam Uchijima in de buurt van gamewinst, maar zelfs dat werd haar door Mertens niet gegund. Zonder genade doorstomen naar 6-0, dacht Mertens.

Toch werd het niet helemaal een walk-over. Uchijima knokte zich in de match. In het begin van set 2 werden de spelletjes nog evenredig verdeeld. Op het einde van de set kon de Japanse dan nog een tandje bijsteken: van 3-3 ging het naar 3-6.

MERTENS KRIKT NIVEAU WEER OP

Ook wel omdat Mertens op dat moment niet haar allerbeste niveau haalde, maar dat pikte ze wel weer op bij het begin van de derde set. Een tussenspurt bij 1-1 hielp om een voorsprong van drie games te nemen. Uchijima naderde nog wel, maar ging bij het vierde matchpunt voor Mertens in de fout met de backhand. Mertens door naar de laatste vier dus met 6-0, 3-6 en 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws