Gillé en Vliegen winnen deze keer spannende driesetter tegen tweede reekshoofd en halen halve finales in Tokio

Gillé en Vliegen winnen deze keer spannende driesetter tegen tweede reekshoofd en halen halve finales in Tokio
Foto: © photonews

Spannende driesetters winnen lijkt het mantra van Gillé en Vliegen in Tokio. Met tweede reekshoofd Ebden/Purcell kreeg het nochtans een duo van formaat voorgeschoteld in de kwartfinales.

Gillé en Vliegen hadden eerst de Japanners Matsui en Uesugi verslagen met 3-6, 7-6 (7/5) en [10-8]. Die nipte zege gaf het Belgische duo dus de kans om het op te nemen tegen Ebden en Purcell, twee toppers uit Australië. Desalniettemin waren het Gillé en Vliegen die de eerste break forceerden en zo van 1-1 naar 4-1 gingen. De setwinst kwam op geen enkel moment in gevaar.

Ebden en Purcell wisten dus dat ze uit een ander vaatje moesten tappen. Dat deden ze door op de eigen service overeind te blijven. Er waren een paar kansjes langs beide zijden, maar het bleef gelijk op gaan in set 2 tot 5-5. Bij 5-6 grepen Ebden en Purcell dan wel hun kans toen ze een eerste setbal kregen.

VLIEGENDE START IN SUPERTIEBREAK

Gillé en Vliegen lieten zich niet van de wijs brengen en zetten de supertiebreak naar hun hand door zes punten op rij te scoren. Hun tegenstanders dichtten de kloof ei zo na nog helemaal, maar onze landgenoten wisten het toch af te maken met 6-3, 5-7 en [10-8]. Op naar de halve finales.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws