Maryna Zanevska zwoegt zich na thriller naar de achtste finales op WTA-toernooi van Saint-Malo

Maryna Zanevska zwoegt zich na thriller naar de achtste finales op WTA-toernooi van Saint-Malo
Foto: © photonews

Maryna Zanevska mag het uitschreeuwen: ze heeft een thriller op het WTA-toernooi van Saint-Malo overleefd. Zanevska plaatste zich met 2-6, 7-5 en 7-6 (7/4) voor de achtste finales.

Zanevska moest het opnemen tegen Jaimee Fourlis, die in de kwalificaties onder meer al een Belgische uitschakelde met Magali Kempen. Zanevska moest een tegenstandster van zwaarder kaliber worden, al was dat er aanvankelijk niet aan te zien. Fourlis won bij 1-1 drie spelletjes op rij. Ook nadien gingen de belangrijke punten naar de Australische.

Zo kon het geen spannende eerste set worden. Spanning, die was er wel in set nummer 2. Bij 3-3 sloeg Zanevska wel een kloofje, maar haar opponente kwam nog terug. Onze landgenote hield wel het hoofd koel en nam bij 5-5 opnieuw afstand.

BESLISSING IN TIEBREAK

Toen ze op haar elan doorging, leek Zanevska gewonnen spel te hebben, maar het ging van 4-1 naar 4-4. Uiteindelijk kwam er zo nog een tiebreak aan te pas. Daarin maakte Zanevska het dan toch definitief af. Haar volgende tegenstandster is Fiona Ferro. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws