Stefanos Tsitsipas voor het tweede jaar op rij heer en meester op ATP-1000 toernooi van Monte Carlo

Stefanos Tsitsipas voor het tweede jaar op rij heer en meester op ATP-1000 toernooi van Monte Carlo
Foto: © photonews

Stefanos Tsitsipas mag zich stilaan de nieuwe prins van Monaco noemen. De Griek wint voor het tweede jaar op rij het ATP-1000 toernooi van Monte Carlo.

Tsitsipas begon wel als titehouder aan het toernooi in Monte Carlo maar startte niet als eerste reekshoofd aan het toernooi. Novak Djokovic sneuvelde echter in de eerste ronde tegen Alejandro Davidovich Fokina.

In de halve finale versloeg Tsitsipas tweede reekshoofd Zverev om in de finale uit te komen tegen de killer van Novak Djokovic.

Fokina (ATP-46) begon ook als beste aan de partij in Monte Carlo en had snel een 2-1 break maar Tsitsipas hing de bordjes meteen gelijk. Bij een 3-4 stand ging de Griek door de opslag van Fokina om daarna uit te serveren.

Hetzelfde verhaal leek zich te voltrekken set twee maar bij een 4-5 stand voor Tsitsipas ging Fokina toch nog door de opslag van het nummer 5 van de wereld. In de tie-break haalde Tsitsipas het dan toch met 3-7.

Tsitsipas mag met 2 overwinningen op rij dan wel de nieuwe prins zijn van Monaco, Nadal staat met 11 zeges in Monte Carlo nog mijlenver voor de Griek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws