Een anticlimax aan het eind: Greet Minnen moet opgeven in de finale van Nur-Sultan

Een anticlimax aan het eind: Greet Minnen moet opgeven in de finale van Nur-Sultan
Foto: © photonews

Het is geen nieuwe toernooizege geworden voor Greet Minnen, wel een anticlimax. In de finale van Nur-Sultan kon ze niet met gelijke wapens strijden. Minnen moest na afloop van de eerste set opgeven en zo haar droom op een nieuwe titel laten varen.

Het is voor Greet Minnen een drukke periode geweest, met veel wedstrijden die mekaar snel opvolgden. Was het dat dat haar parten speelde? Minnen won vorige week al het ITF-toernooi van Altenkirchen. Ook op het ITF-toernooi van Nur-Sultan liep alles schijnbaar op wieltjes: zonder een set te verliezen bereikte Minnen de finale.

NIET OP VOLLE KRACHT

Daarin begon onze landgenote ook als grote favoriete tegen de Russische Anzhelika Isaeva. Beide speelsters overleefden in het begin van de partij een 0-40 op de eigen opslag. Naarmate de match vorderde, bleek dat het geen Greet Minnen was die op volle kracht kon spelen.

Bij 4-4 verloor ze twee spelletjes op rij, waardoor de eerste set naar haar opponente ging. Die scheve situatie rechtzetten zou wel heel veel energie vergen. Minnen besloot vervolgens om de strijd te staken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws