Mertens trekt met rug tegen de muur samen met dubbelpartner scheve situatie recht op weg naar halve finale

Mertens trekt met rug tegen de muur samen met dubbelpartner scheve situatie recht op weg naar halve finale
Foto: © photonews

Elise Mertens heeft samen met haar dubbelpartner een wel heel scheve situatie nog rechtgetrokken. Mertens en Kudermetova stonden een set en 2-5 achter in Dubai. Ze deden de match nog kantelen en plaatsten zich alsnog voor de halve finales.

De Amerikaans-Australische tandem Krawczyk/Perez bood wel héél veel veerwerk. In de aanvangsfase leed het zelfs geen twijfel dat Krawczyk en Perez de beteren waren. Al was het wel belangrijk om na het verwezenlijken van de break het volgende game binnen te halen na een beslissend punt. Aan het einde van de set liepen ze nog verder uit naar 2-6.

WEDSTRIJD KANTELT IN DEEL 2 VAN TWEEDE SET

Het eerste deel van de tweede set was identiek aan het begin van de eerste set: opnieuw een vroege voorsprong voor Krawczyk en Perez. Zelfs bij een 0-40 slaagden Mertens en Kudermetova er niet in om terug te breaken. Zo belandden ze dus tot op één spelletje van de uitschakeling, maar net op tijd veerden ze recht. Van 2-5 achter ging het naar 5-5 en 6-6, om dan de tiebreak nipt te winnen met 7-5.

Dat was toch wel een mentale tik die ze verkochten, al hadden ze in het begin van de super tiebreak zeker nog geen gewonnen spel. Bij 5-5 wonnen Mertens en Kudermetova vier punten op rij en zo hadden ze wel voldoende marge. De twee reekshoofden trokken alsnog aan het langste eind 2-6, 7-6 (7/5) en [10-7] en gaan naar de halve finales. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws