Niet helemaal een perfecte dag: Coppejans verliest na zege in het enkelspel wel dubbelmatch in India in drie sets

Niet helemaal een perfecte dag: Coppejans verliest na zege in het enkelspel wel dubbelmatch in India in drie sets
Foto: © photonews

Druk dagje voor Kimmer Coppejans in India: na zijn enkelwedstrijd speelde hij ook nog dubbel aan de zijde van Fransman Mathias Bourgue. In zowel het enkel als het dubbel de kwartfinales halen lukte echter niet. Indiërs Balaji en Vardhan wonnen met 4-6, 6-4 en [10-3].

Coppejans begon vol vertrouwen na zijn winst in het enkelspel. Samen met Mathias Bourge tenniste hij ook in deze dubbelmatch al snel een voorsprong bij mekaar. Vanaf 3-1 waren ze op weg naar setwinst. Het werd wel nog een paar keer kantje boord voor het vermijden van een rebreak, met twee keer een beslissend punt, maar Coppejans en Bourgue haalden de set wel degelijk binnen.

Ook in de eerste twee games van de tweede set kwam er een beslissend punt aan te pas. Evenveel keer viel dat nu de kant op van de Indiërs. Pas richting het einde van de set moesten Balaji en Vardhan hun break inleveren, om zelf onmiddellijk een nieuwe break te verwezenlijken en die leverde hen automatisch ook setwinst op.

GEEN SPANNENDE SUPER TIEBREAK

Een super tiebreak moest dus aanduiden wie doorging naar de kwartfinales in het dubbel. Daarin liepen Balaji en Vardhan meteen weg door de eerste vijf punten te winnen. Het bleek onbegonnen werk voor Coppejans en Bourgue om dat nog recht te trekken. Het derde matchpunt was raak voor Balaji en Vardhan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws