Elise Mertens kijkt na nederlaag vooruit: "Belgisch onderonsje is altijd leuk"

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Elise Mertens kijkt na nederlaag vooruit: "Belgisch onderonsje is altijd leuk"
Foto: © photonews

Elise Mertens is uitgeschakeld in het enkelspel na een nederlaag tegen de Amerikaanse Danielle Collins.

De partij duurde maar liefst bijna drie uur en was heel nipt. "Het was een gelijkopgaande wedstrijd, en het heeft niet veel gescheeld", zei Elise Mertens achteraf. "Ze speelt extreem agressief tennis en sloeg winnende ballen van overal. Zelfs als ik een goede eerste opslag afleverde, sloeg ze nog een winner terug. Maar ze maakte ook fouten. Het was moeilijk. Ze zette veel druk op me, ik heb echt alles geprobeerd. Ik denk dat ik vrij consistent was, maar ik kwam een beetje tekort."

De verwachtingen waren hooggespannen, maar het lukte net niet. "Ik wilde meer, dat is duidelijk. Ik ga terugkijken naar deze wedstrijd en ervan leren. Ik stond weer in de top 16, ook al waren we met 128 bij de start. En het is niet de eerste keer dat ik zo ver ben gekomen. De balans is nog steeds positief."

De aandacht gaat nu volledig naar het dubbelspel, met een duel tegen Kirsten Flipkens en de Spaanse Sara Sorribes Tormo. "In het dubbelspel heb ik natuurlijk een titel te verdedigen, ook al denk ik daar niet te veel over na. Veronika en ik proberen een goed team te vormen. En een Belgisch onderonsje is denk ik altijd leuk. Kirsten en ik kennen elkaar goed. Ik weet hoe zij speelt en omgekeerd. We speelden weer samen op de Billie Jean Cup Finals. Dus ik vind het helemaal niet erg. Moge de beste winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws