Kroatië verdeelt goud en zilver in het heren dubbel: Čilić moet de duimen leggen voor pure dubbelspecialisten

Kroatië verdeelt goud en zilver in het heren dubbel: Čilić moet de duimen leggen voor pure dubbelspecialisten
Foto: © photonews

In het heren dubbel zijn de medailles al uitgedeeld. De Kroaat Čilić pakte met zijn partner zilver, goud ging naar... een ander Kroatisch duo. Op voorhand wist het Balkanland dus al dat het met de meest felbegeerde medailles naar huis ging.

De finale ging tussen Čilić, ook wel bekend uit het enkelspel, en Dodig enerzijds en de ware dubbelspecialisten Mektić en Pavić anderzijds. Mektić en Pavić hadden recent ook nog Wimbledon gewonnen. Ze namen in de finale op de Olympische Spelen ook meteen een bonus en gaven die niet meer uit handen in de eerste set.

In de tweede set waren het Čilić en Dodig die afstand namen. Er kwam dus een super tiebreak aan te pas. Mektić en Pavić begonnen daar schitterend aan: ze wonnen de eerste set punten. Ze lieten die gouden medaille dan ook niet meer liggen. Mektić en Pavić wonnen de finale met 6-4, 3-6 en [10-6].

PRIMEUR VOOR NIEUW-ZEELAND

Het brons ging naar Nieuw-Zeeland. Marcus Daniell en Michael Venus versloegen de Amerikanen Krajicek en Sandgren met 7-6 (7/3) en 6-2. Het is de eerste keer dat Nieuw-Zeeland in het tennis een olympische medaille pakt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws