David Goffin moet één positie prijsgeven op de wereldranglijst

Goffin zakt naar 15de plek en Mertens blijft 17de op de wereldranglijsten

David Goffin moet één positie prijsgeven op de wereldranglijst
Foto: © photonews

Een nieuwe week, nieuwe tennisrankings dus ook. Met niet zo'n goed nieuws voor David Goffin, voor zoverre hij daar aandacht aan schenkt. Goffin gaat een positie achteruit. Daarmee blijft hij nog altijd wel in de top vijftien staan.

Vorige week was Goffin dus nog het nummer 14 van de wereld. De Luikenaar werd echter gepasseerd door Pablo Carreño Busta. Die won immers het toernooi van Marbella en dat legde de Spanjaard geen windeieren. Carreño Busta gaat er drie plaatsen op vooruit, Goffin gaat er eentje achteruit.

Mogelijk kan Goffin ook zelf voor enige verandering zorgen door goed te presteren op het toernooi van Monte Carlo. Daar schakelde hij alvast de Kroaat Marin Čilić uit. Kimmer Coppejans verliest 7 plaatsen en is nu het nummer 175 van de wereld. Ruben Bemelmans stijgt drie posities en komt op plek 196 terecht. Nummer 1 bij de mannen blijft Novak Djokovic, voor Daniil Medvedev en Rafael Nadal.

STATUS QUO VOOR ELISE MERTENS

Ook bij de dames geen wijziging bovenaan: Ashleigh Barty blijft de nummer 1 van de wereld. Ze won recent het toernooi van Miami en haalde de kwartfinales in Charleston. Elise Mertens (17de) en Alison Van Uytvanck (66ste) blijven op hun positie staan. Kirsten Flipkens (98ste) en Greet Minnen (118de) verliezen elk een plaatsje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws