Mertens en Sabalenka schakelen Nederlands/Amerikaans duo uit en mogen voor tweede grandslamtitel spelen

Mertens en Sabalenka schakelen Nederlands/Amerikaans duo uit en mogen voor tweede grandslamtitel spelen
Foto: © photonews

Elise Mertens mag dan uitgeschakeld zijn in het enkelspel, in het dubbel blijft ze samen met Sabalenka de zeges opstapelen. Ook hun halve finale op de Australian Open hebben ze winnend afgesloten. Dat betekent dat ze kans maken op hun tweede grandslamtitel.

Mertens en Sabalenka wonnen al eens de US Open als dubbelduo bij de dames en nu zou daar een triomf op de Australian Open kunnen bijkomen. In de halve finale stonden ze tegenover de Nederlandse Schuurs en de Amerikaanse Melichar. 

Die wonnen de eerste twee spelletjes, maar Mertens en Sabalenka trokken de scheve situatie onmiddellijk recht. Bij 5-5 volgden er twee games met breakkansen voor beide dubbelteams. Het waren toch Mertens en Sabalenka die beide spelletjes, en dus ook de eerste set, naar zich toe trokken.

TSJECHISCHE TEGENSTANDSTERS IN FINALE

Bij 2-2 in de tweede set sloeg het Belgisch/Wit-Russische duo opnieuw een kloofje en lonkte de finaleplek. Die zouden ze inderdaad niet meer uit handen geven. Mertens en Sabalenka wonnen met 7-5 en 6-4. Als ze de grandslamtitel op zak willen steken, moeten ze in de finale voorbij het Tsjechische duo Krejcikova/Siniakova.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws