Slechte dag voor Belgen op Australian Open: vier wedstrijden, vier nederlagen
Nils Wens
| 0 reacties

De vier Belgen die vandaag in actie kwamen zijn allemaal uitgeschakeld op de Australian Open

Slechte dag voor Belgen op Australian Open: vier wedstrijden, vier nederlagen
Foto: © photonews

Het werd een slechte dag voor ons land op de Australian Open. Met Kirsten Flipkens, Ysaline Bonaventure, Greet Minnen en Kimmer Coppejans kwamen er vier Belgen in actie, maar ze zijn allemaal meteen uitgeschakeld.

Er kwamen vandaag vier Belgen in actie op de Australian Open, maar een succes werd het niet. Bij de vrouwen kwamen Kirsten Flipkens, Ysaline Bonaventure en Greet Minnen in actie, terwijl Kimmer Coppejans bij de mannen moest spelen. 

Greet Minnen en Kirsten Flipkens kregen de moeillijkste tegenstanders voorgeschoteld. Minnen speelde tegen Kvitova, de nummer acht van de wereld, en Kvitova haalde het met 6-3 en 6-4. Flipkens speelde dan weer tegen Venus Williams en de Amerikaanse won met 7-5 en 6-2.  

Ysaline Bonaventure kwam met Timea Babos een tegenstander van haar formaat tegen, maar ook Bonaventure verloor in twee sets. Het werd 7-6 (7-0) en 6-4. Bij de mannen deed Coppejans het goed en haalde hij er zelfs een vijfsetter uit Jirí Veselý, maar ook hier zat winst er niet in: 4-6, 6-3, 7-6 (7-3), 3-6 en 3-6. 

Komende nacht en ochtend komen de andere Belgen in actie. Elise Mertens speelt tegen Leylah Fernandez, David Goffin neemt het op tegen Alexei Popyrin en Alison Van Uytvanck moet het opnemen tegen de 19-jarige Clara Burel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws