Rafael Nadal blijft sukkelen met de rug en laat opnieuw een landenontmoeting aan zich voorbijgaan
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Nadal komt ook in de tweede ontmoeting van Spanje op de ATP Cup niet in actie

Rafael Nadal blijft sukkelen met de rug en laat opnieuw een landenontmoeting aan zich voorbijgaan
Foto: © photonews

De voorbereiding van Rafael Nadal op de Australian Open verloopt allesbehalve ideaal en daar heeft corona niets mee te maken. Wel zijn eigen fysieke kwaaltjes. De rug van de Spanjaard speelt opnieuw op en dat houdt 'Rafa' voorlopig aan de kant op de ATP Cup.

Vorig jaar loodste Nadal Spanje nog naar de finale op de ATP Cup, om dan te verliezen van het Servië van Novak Djokovic. Ook dit jaar vindt het landentoernooi in Australië plaats. Het is zo één van de voorbereidingstoernooien op de Australian Open.

Voor de ontmoeting tussen Spanje en thuisland Australië zegde Nadal reeds af. Vrijdag geeft Spanje Griekenland partij, maar opnieuw zal Nadal niet in actie komen. Mogelijk uit voorzorg, maar een goed teken met de Australian Open voor de deur is het toch niet.

Ik voel me nog niet goed genoeg om te spelen 

"Ik voel me nog niet goed genoeg om te spelen", was de uitleg van Nadal bij de Spaanse zender Vamos. "Ik voel beetje bij beetje verbetering, maar ik ben zeker nog niet klaar om een wedstrijd aan volle intensiteit te spelen." De nummer 2 van de wereld zal moeten hopen dat dit heel snel verandert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws