Einde van de lijdensweg in zicht voor Kimmer Coppejans

Einde van de lijdensweg in zicht voor Kimmer Coppejans
Foto: © photonews

Nog geen wedstrijd gespeeld en toch zal Kimmer Coppejans zich deze Australian Open nog lang herinneren. Dat heeft alles te maken met de voorbereiding, die voor hem verre van ideaal is. Coppejans is één van de 72 spelers die zich aan een strikte quarantaine moet houden.

Dat komt omdat Coppejans op dezelfde chartervlucht naar Australië zat als een persoon die nadien een positieve Covidtest afleverde. Gevolg: twee weken op de hotelkamer blijven. En vooral: geen mogelijkheid tot een behoorlijke training in die twee weken.

BUITENLUCHT OPSNUIVEN

De deelnemers aan het grandslamtoernooi, en dus ook Coppejans, hadden op die trainingsmogelijkheden wel gerekend. Maar er is ook goed nieuws: het is bijna gedaan met de quarantaine! Die duurt nog tot deze zaterdag en dan kunnen de spelers weer de buitenlucht gaan opsnuiven.

Voor Coppejans komt het er ook op aan om nadien de baan op te zoeken en toch nog enkele trainingen af te werken voor de start van het toernooi. Sowieso zal hij wel een fysieke achterstand hebben ten opzichte van de spelers die tijdens deze twee weken wel kunnen trainen hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws