Novak Djokovic uiterst bezorgd over toekomst van honderden tennissers: "Zij smeken om toernooien"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Djokovic vreest dat wegvallen van Futures-toernooien voor problemen zorgt

Novak Djokovic uiterst bezorgd over toekomst van honderden tennissers: "Zij smeken om toernooien"
Foto: © photonews

Over zichzelf moet Novak Djokovic zich niet al te veel zorgen maken. Corona maakt het echter wel moeilijk voor andere bepaalde spelers. Zeker voor diegenen die niet zozeer ATP-toernooien spelen, maar actief zijn op de ITF Tour. Daar zijn een pak toernooien weggevallen door het coronavirus.

Op de European Open kaartte Zizou Bergs al aan dat de ITF zo veel toernooien annuleerde. Die bezorgdheid heeft inmiddels ook Novak Djokovic bereikt. "Het is mooi dat we sinds de herstart weer grote toernooien kunnen spelen, maar het is zorgwekkend dat er op het niveau van de Futures, zeg maar het opstartniveau voor de profs, bijna geen toernooien zijn."

Dat is een vicieuze cirkel, want het zijn natuurlijk ook de spelers lager op de ranking die financieel kwetsbaarder zijn. "Ik heb veel spelers gesproken die 500ste of lager staan en zij smeken om toernooien. Dat is wel de grootse groep proftennissers", trekt Djokovic aan de alarmbel.

SYSTEEM

Grondig overleg lijkt zich op te dringen. "Ik denk dat we moeten samenwerken met alle partijen in het tennis en goed moeten kijken naar dit probleem. Er moet een systeem komen dat het mogelijk maakt dat veel meer tennissers en tennissters kunnen leven van hun sport. Op dit moment zijn dat er misschien tweehonderd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws