Fernando Verdasco uit Roland Garros gezet na positieve coronatest, Spanjaard sleept grand slam voor de rechter

Jens Nimmegeers
| 0 reacties
Fernando Verdasco uit Roland Garros gezet na positieve coronatest, Spanjaard sleept grand slam voor de rechter

Fernando Verdasco mag dit jaar niet deelnemen aan Roland Garros. De Spanjaard testte positief op het coronavirus en werd uitgesloten. Nu dient Verdasco een klacht in en sleept hij het toernooi voor de rechter.

Een maand geleden werd Fernando Verdasco positief getest op het coronavirus. De Spanjaard ging in quarantaine en begon na twee weken alweer te tennissen. Nadien testte hij alweer negatief in Rome en Hamburg.

Maar zijn test in Parijs was opnieuw positief en dus besloot de organisatie van Roland Garros hem uit het toernooi te zetten. Verdasco vroeg om een tweede test, maar kreeg die niet. 

Daarop liet hij zichzelf op eigen kosten twee keer controleren. Beide resulltaten waren negatief. Verdasco heeft daarom besloten Roland Garros voor de rechter te slepen.

"Ik ben absoluut van plan om een zaak te beginnen. Niemand kan erbij dat een toernooi als Roland-Garros dit zomaar kan doen. Dat zou niet moeten kunnen. Dit gaat niet om geld, het gaat mij om de schade die mij persoonlijk en professioneel is toegebracht", vertelt hij aan Cadena Ser.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws