Federer zet volgende stap in lange weg van herstel en hoopt dat zijn laatste match nog niet achter de rug is
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Roger Federer hoopt nog altijd om terug wedstrijden te kunnen spelen

Federer zet volgende stap in lange weg van herstel en hoopt dat zijn laatste match nog niet achter de rug is
Foto: © photonews

Weinig competitief tennis voor Roger Federer dit jaar en daar zit Covid-19 voor niets tussen. Federer moest na een tweede knieoperatie zijn seizoen vroegtijdig stopzetten en de weg naar het herstel is lang. En dat terwijl hij bijna 39 is.

Dan kan het niet anders dan dat je al eens aan je pensioen denkt als topsporter. "Ik hoop dat ik nog steeds kan tennissen", vertelt Federer aan de Zwitserse krant Tages-Anzeiger. " Hij heeft de fysieke oefeningen hervat. Bedoeling is om midden augustus ook de tennistrainingen te hervatten.

Voorlopig brengt hij dus nauwelijks tijd door op het tennisterrein. "Ik heb de bal al meerdere keren tegen de muur geslagen, maar ik ben nog maar één keer op het terrein gekomen, maar ik heb nog tijd." Het einde van zijn carrière stelt hij liefst zo lang mogelijk uit. "Ik blijf tennis spelen zolang mijn lichaam het toelaat. Al is het maar voor de lol."

VOORBEREIDINGSTOERNOOI MOGELIJK

Federer heeft met zijn entourage het plan op gemaakt om zijn comeback te maken op de Australian Open in 2021. Al behoort ook deelname aan een voorbereidingstoernooi in aanloop naar die Grand Slam tot de mogelijkheden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws