Roger Federer heeft een glasheldere mening over tenniswedstrijden zonder publiek
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Roger Federer geen voorstander van wedstrijden zonder publiek

Roger Federer heeft een glasheldere mening over tenniswedstrijden zonder publiek
Foto: © photonews

Om dit jaar alsnog officiële tennistoernooien te organiseren, denkt men erover na om wedstrijden zonder publiek te laten doorgaan. Roger Federer maakt echter duidelijk dat hij dat alvast niet ziet zitten. Voor hem blijft de interactie tussen spelers en fans iets speciaals.

"Ik hoop oprecht dat we het seizoen op normale wijze kunnen hervatten, dus met toeschouwers. Ook al betekent het dat we dan nog wat langer moeten wachten", zegt Federer aan het Braziliaanse GloboEsporte. "Natuurlijk is het mogelijk zonder publiek te tennissen. Als je traint, zit er ook niemand in de tribune. Maar ik zie mezelf geen wedstrijden spelen in een leeg stadion."

Het publiek is essentieel voor emotie 

Federer kan het belang van toeschouwers in het tennis niet genoeg onderstrepen. "Het publiek is essentieel voor emotie", benadrukt de Zwitserse topspeler. "Dus hoop ik ten zeerste dat we kunnen hervatten met een op zijn minst half gevuld stadion."

Overigens is Federer momenteel nog aan het revalideren van een operatie aan de knie. "Ik ben tevreden over mijn conditie, maar tennissen doe ik nog niet. Daarvan zie ik het nut nog even niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws