Ook tenniswereld ziet het helemaal zitten met 'plan Weyts': "Tennis Vlaanderen wenst de minister te bedanken"
Redactie
| 1 reacties

Tennis Vlaanderen pleit voor uitvoering van het 'plan Weyts'

Ook tenniswereld ziet het helemaal zitten met 'plan Weyts': "Tennis Vlaanderen wenst de minister te bedanken"
Foto: © photonews

De laatste punten en komma's zijn toegevoegd aan het plan van Vlaams minister voor Sport Ben Weyts dat de mogelijke heropstart voor sportactiviteiten moet schetsen. Sportbonden reageren er positief op en dat doet ook Tennis Vlaanderen.

In een persbericht laat Tennis Vlaanderen weten het plan van de minister te steunen. "Het plan is een aaneenschakeling van stappen die ook de sportsector verder moeten leiden naar het nieuwe normaal. Dat de weg hier naartoe ook van de tennis- en padelclubs opofferingen zal blijven vragen, beseft Tennis Vlaanderen, alsook elke club en elke beoefenaar."

DUIDELIJK BEELD VAN VOLGENDE STAPPEN

Tennis Vlaanderen hoopt dat er nu niet veel meer gewijzigd zal worden. "Het plan Weyts vertaalt die moeilijke uitdaging in een concreet plan van aanpak. In plaats van aan te dringen op bijkomende bijsturingen aan het plan, pleit Tennis Vlaanderen dan ook voor de uitvoering van het voorstel van minister Weyts. Dit voorstel geeft een veel duidelijker beeld op hoe de volgende stappen eruit zouden zien."

VOLDOENDE TIJD VOOR VOORBEREIDING

Het lijkt realistisch om op basis van dit plan telkens wat meer toe te laten. "Alle betrokkenen krijgen de mogelijkheid om zich tijdig voor te bereiden op de volgende fase, mits hierover snel definitief duidelijkheid komt. Tennis Vlaanderen wenst de minister en zijn kabinet, Sport Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie en de andere leden van de Klankbordgroep Heropstart Sport te danken voor deze evenwichtsoefening."

Uiteindelijk ligt de bal wel nog altijd in het kamp van de virologen en de federale overheid. De verwachting is dat er komende woensdag uitsluitsel zal komen op de volgende Nationale Veiligheidsraad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws