Djokovic stelt oorspronkelijk idee enigszins bij: federaties en Grand Slams komen met eigen solidariteitsfonds
Redactie
| 0 reacties

ATP, WTA, ITF en Grand Slams gaan gemeenschappelijk solidariteitsfonds oprichten

Djokovic stelt oorspronkelijk idee enigszins bij: federaties en Grand Slams komen met eigen solidariteitsfonds
Foto: © photonews

Eén van de lichtpunten tijdens deze coronacrisis is dat er een grote solidariteit is. Zo opperde de Grote Drie, onder impuls van Djokovic, eerder al om een financiële inspanning te doen voor de minder fortuinlijke spelers. Nu komt er een solidariteitsfonds.

Dat solidariteitsfonds gaat uit van de drie verschillende internationale federaties: de ATP, WTA en ITF. Bovendien kan het ook rekenen op de steun van de vier Grand Slams. Dit gemeenschappelijk fonds zal dienen om spelers die het financieel moeilijk hebben een duwtje in de rug te geven.

GEEN PROGRESSIEF BAREMA

Wat nu met het oorspronkelijke plan van de Grote Drie? Djokovic roept tennissers die wel enige marge hebben op om aan dit nieuwe fonds bij te dragen. Aanvankelijk wilde de Serviër nog dat spelers bijdragen zouden leveren volgens een progressief barema, maar dat systeem laat hij wel varen.

Het is nog niet duidelijk welke precieze bedragen via het gemeenschappelijk solidariteitsfonds gegenereerd zullen worden. De details moeten nog vastgelegd worden, maar de zeven betrokken partijen engageren zich ertoe om 'belangrijke giften' te doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws