Volledige gravelseizoen moet eraan geloven: nu al uitkijken naar het gras van Wimbledon
Redactie
| 0 reacties

Hervatten van tennisjaar ten vroegste in het grasseizoen

Volledige gravelseizoen moet eraan geloven: nu al uitkijken naar het gras van Wimbledon

Nadat Roland Garros werd uitgesteld naar eind september, zat het er al aan te komen: er zal dit jaar geen enkel graveltoernooi gespeeld worden. Toch niet op de data die hiervoor voorzien waren. Het is nu dus duimen dat het grasseizoen wel kan doorgaan zoals gepland.

De ATP en de WTA zijn gezamenlijk tot de beslissing gekomen om alle resterende toernooien te schrappen die nog op het programma stonden in de loop van het gravelseizoen. Gezien het uitstel van Roland Garros was het uiteraard niet logisch dat toernooien die eerder op de kalender stonden wel zouden kunnen doorgaan.

Zo sneuvelen onder andere de toernooien van Madrid en Rome. Dat zijn dan ook twee steden die zwaar getroffen zijn door het coronavirus en waar voorlopig niet aan sport kan gedacht worden. Ook op niveau van de challengers en de ITF zal er zeker tot 7 juni niet getennist worden.

HERVATTEN IN ROSMALEN

De ATP en WTA mikken op een hervatting van het tennisseizoen op 8 juni. Dan staat met Rosmalen het eerste grastoernooi op het menu en is het opbouwen richting Wimbledon. Het grandslamtoernooi zou doorgaan van 29 juni tot 12 juli.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws