Opinie Clijsters heeft tegen Konta al veel meer kans dan tegen Muguruza
Redactie
| 9 reacties

Kim Clijsters speelt dinsdagavond tegen Johanna Konta

Clijsters heeft tegen Konta al veel meer kans dan tegen Muguruza

Kim Clijsters speelt dinsdag op het WTA-toernooi van Monterrey tegen Johanna Konta. Een zware dobber... voor allebei de speelsters.

Clijsters begon in Dubai aan haar derde carrière met een wedstrijd tegen Garbine Muguruza. De Spaanse staat vijftiende, Johanna Konta amper één plaats en zeventien -verwaarloosbare- punten lager op de WTA-ranking.

Toch is de situatie veranderd. Bij de bookmakers stond Clijsters nog ongeveer 1 tegen 10 voor een zege tegen Muguruza. Voor een zege tegen Konta schommelen de odds rond de 2,5. Om maar te zeggen…

Tegen Muguruza verloor Clijsters set één met 6-2. In set twee kwam ze snel 2-0 achter en moest ze na een felbevochten spel drie opnieuw haar service inleveren. Bij heel veel speelsters zou op dat moment de veer breken. Maar Clijsters veerde net recht.

Kim knokte terug en sleepte met agressief tennis een tiebreak uit de brand. Ze verloor die uiteindelijk wel, maar wat ze liet zien na die 3-0 in set twee was heel erg hoopgevend.

We gaan niet zeggen dat Clijsters plots favoriet is voor het duel tegen Konta. Maar een spannende driesetter zou ons echt niet verbazen.

Clijsters beweerde in een gesprek met Het Laatste Nieuws niet bezig te zijn met die eerste overwinning van Kim III. Maar om echt matchritme op te doen zou ze eens over die eerste, lastige horde moeten springen.

In een eventuele tweede rond wacht een duel met Heater Watson (WTA 49, maar zondag wel winnares van de Mexican Open) of Tatjana Maria (WTA 91). Ook lang geen amateurs natuurlijk, maar wel een tegenstander waartegen ze zich al een extra foutje zou kunnen veroorloven.

Er kan en moet uiteraard nog veel beter. Hoewel Clijsters op zich niet slecht serveerde, sloeg ze veel te veel dubbele fouten. Vooral dan in de eerste helft van de wedstrijd.

Ze retourneerde ook nog niet perfect, maar ook Elise Mertens zei na haar wedstrijd op dat dat toernooi dat de ballen alle kanten uitsprongen.

Alles kan nog beter, maar tegen Konta moet er in principe niets. Maar dat is dan ook het mantra van Kim III: alles kan, niets moet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws